1oς ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Τον 1ο «Δρόμο Νότιας Κυνουρίας» διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «Οι Αθάνατοι» με την υποστήριξη των ΤΚ Κοσμά, Πελετών και Πουλίθρων, των Πολιτιστικών Συλλόγων Κοσμά, Πουλίθρων και Πελετών, υπό την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της ΔΗΚΕΝΚ.

Το αθλητικό δρώμενο θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ και η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Κοσμά Αρκαδίας.
Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 51 χλμ επί ασφάλτινης διαδρομής για να τερματίσουν στην πλατεία των Πελετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, αλλά και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το αθλητικό γεγονός μέσω του συνδέσμου https://results.chronolog.gr/

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου (12:00 μμ), ενώ δεν θα γίνονται δεκτές εγγραφές κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Όλος ο αγώνας διεξάγεται επί ασφάλτινης διαδρομής! Τα χιλιόμετρα του αγώνα από την εκκίνηση στον Κοσμά Αρκαδίας, μέχρι τον τερματισμό στα Πελετά Αρκαδίας, είναι 51 ακριβώς! Το παράδοξο του εν λόγω αγώνα υπεραπόστασης, κάτι που δεν συμβαίνει με οποιονδήποτε άλλο αγώνα στην χώρα μας, παρόλο που ο αγώνας είναι point to point, είναι ότι από την εκκίνηση του αγώνα στον Κοσμά, διακρίνεται το χωριό του τερματισμού – δηλαδή τα Πελετά, μιας και ουσιαστικά και οι 2 κοινότητες είναι στο ίδιο οροπέδιο, απλά για να φτάσετε από την μία κοινότητα στην άλλη, επιλέξαμε την πιο μακρινή διαδρομή!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί από την Τ.Κ. Κοσμά Αρκαδίας!

Ουσιαστικα πρόκειται για έναν αγώνα που έχει μια μεγάλη κατηφόρα στην αρχή, μετά ισιώνει, και καταλήγει με ανηφόρα και λίγο ίσιωμα!Κανείς μπορεί να παρομοιάσει το τερέν του αγώνα σαν ένα ανάποδο “Π”!

Η διαδρομή που θα κάνετε είναι η εξής:

 • Κοσμάς Αρκαδίας
 • Μονή Παναγίας Ελώνης
 • Λεωνίδιο Αρκαδίας
 • Πλάκα Αρκαδίας
 • Πούλιθρα Αρκαδίας
 • Πυργούδι Αρκαδίας (Τσούμος)
 • Πελετά Αρκαδίας

Τα πρώτα 21χλμ. αν εξαιρεσετε τα πρώτα 700 μέτρα, μέχρι να βγείτε από την Κοινότητα του Κοσμά, ουσιαστικά είναι μια μεγάλη κατηφόρα! Μετά τα 21χλμ.ο δρόμος ισιώνει ουσιαστικά με μικρές ανηφοροκατηφόρες! Μετά το 30ο χλμ. όπου συναντάται το πανέμορφο Λεωνίδιο – την Πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, μέχρι και το 37ο χλμ. η διαδρομή ουσιαστικά γίνεται ίσιωμα!

Από το 37ο χλμ. δηλαδή από τα Πούλιθρα Αρκαδίας, μέχρι και το 39ο χλμ. υπάρχει μεγάλη και παρατεταμένη ΄΄επιθετική΄΄ ανηφόρα 2 χιλιομέτρων, μέχρι να εξέλθετε από τα Πούλιθρα Αρκαδίας! Από το 39ο χλμ. όπου έχετε αρχίσει να ανεβαίνετε το βουνό μέχρι και το 45,5ο χλμ. η ανηφόρα συνεχίζεται απλά θα είναι πολύ πιο ήπιας και βατής μορφής! Από το 45,5ο χλμ. μέχρι και τον τερματισμό, στο 51ο χλμ., ουσιαστικά μιλάμε για ίσιο τερέν με κάποιες μικρές κατά τόπους ανηφόρες ήσσωνος σημασίας! Ο τερματισμός είναι στην πανέμορφη Κοινότητα των Πελετών, ακριβώς επάνω στην πλατεία, όπου καλείστε να έχετε φτάσει μέχρι τις 17.45 το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου

Όπως έχετε δει στο μοτό του αγώνα ΄΄γεμάτος αντιθέσεις΄΄ η διαδρομή θα σας αποζημίωσει με τις συνεχόμενες εναλλαγες της σε τοπίο! Ουσιαστικά στα πρώτα 7χλμ. τρέχετε μέσα στα έλατα, και μετά αφού κατηφορίσετε μέχρι την Παναγιά την Έλωνα στο 14ο περίπου χιλιόμετρο, από εκείνο το σημείο και μέχρι το 28ο χιλιόμετρο τρέχετε μέσα στο απείρου κάλλους φαράγγι του Λεωνιδίου! Στο 28ο χλμ. θα μπείτε στο γραφικό Λεωνίδιο, και αφού φτάσετε στο επίνειο του, την Πλάκα Λεωνιδίου, θα τρέχετε διπλα στην θάλασσα, για 3 περίπου χιλιόμετρα! Αφού εξέλθετε των Πουλίθρων μετά το 39ο χιλιόμετρο, και αρχίζετε να ανεβαίνετε το βουνό, θα αντικρύζετε συνέχεια το Μυρτώο Πέλαγος, και απέναντι θα βλέπετε τα νησιά των Σπετσών και της Ύδρας! Όταν δε ανεβείτε στο βουνό στο 45,5Ο χλμ. στο Πυργούδι, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά προκείμενου να θαυμάσετε την θέα που θα σας αποζημιώσει!!!! Τα τελευταια πεντέμιση χιλιόμετρα, διεξάγονται επί του οροπεδίου του Νότιου Πάρνωνα, με τα βουνά στον ορίζοντα να σας μαγεύουν και να σας ταξιδεύουν! Τα τελευταια περίπου 500 μέτρα διεξάγονται μέσα στην Κοινότητα των Πελετών, όπου και θα τερματίσετε επάνω στη πλατεία – καταλυκτική ώρα τερματισμών 17.45!

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Όλη η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με κίτρινα βελάκια και με Χ, όπου χρειάζεται!

Επίσης ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο η διοργάνωση!

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Θα υπάρχουν επάνω στην διαδρομή 11 σταθμοί ανεφοδιασμού, με τις αντίστοιχες τροφοδοσίες!

Αυτοι θα είναι οι εξής:

6,6 χλμ. πριν την κατηφόρα προς Έλωνα(νερό)
13,7 χλμ. – Διασταύρωση Ι.Μ. Ελώνης(νερό, coca cola)
18,5 χλμ. – Πηγή κάτω από την Ιερά Μονή Ελώνης(νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια)
24 χλμ. – Μη επανδρωμένος σταθμός(νερό)
27 χλμ. – Κιόσκι έξω από το Λεωνίδιο(νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)
29,5 χλμ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ(Φάμπρικα Πολιτισμού) – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα, ΖΥΜΑΡΙΚΑ)
35 χλμ. – Έξω από την Πλάκα(Ξύλινο Κιόσκι) – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)
37 χλμ. – Πούλιθρα(ΚΑΦΕ ΡΟΜΑΝΤΖΑ) – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα, ΕΚΜΕΚ της κυράς Χρυσούλας)
40,5 χλμ. – Έξω από τα Πούλιθρα(Ανηφόρες) – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)
45,5 χλμ. – Πυργούδι – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)
48 χλμ. – Πέτρινη Βρύση(Διχάλα προς Πελετά) – (νερό, coca cola)
51 χλμ. – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΛΕΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

DROP BAGS

Θα μπορείτε να αφήσετε drop Bags στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση προκειμένου να τα βρείτε στους σταθμούς που θα επιλέξετε!

Οι σταθμοί που θα μπορείτε να αφήσετε είναι οι εξής 4:

Στον 3ο σταθμό στο 18,5 χλμ.
Στον 6ο σταθμό στο 29,5 χλμ (Λεωνίδιο)
Στον 8ο σταθμό στο 37 χλμ. (Πούλιθρα)
Στον 10ο σταθμό στο 45,5 χλμ. (Πυργούδι)
Οτιδήποτε αφήσετε εσείς σε σταθμούς του αγώνα, θα σας επιστραφούν μετά των τερματισμό όλων των αθλητών και αφού έχει έρθει στα Πελετά το όχημα – σκούπα του αγώνα

ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ – ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Το όριο του αγώνα είναι οι 7 ώρες και 45΄ – μέχρι τις 17.45

Τα σημεία αποκλεισμού είναι τα εξής:

18,5 χλμ. – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 2 ωρών & ένα τέταρτο – μέχρι τις 12.15
29,5 χλμ.(ΛΕΩΝΙΔΙΟ) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ωρών & 45’ – μέχρι τις 13.45
37 χλμ.(Πούλιθρα) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 5 ωρών – μέχρι τις 15.00
45,5 χλμ. – Πυργούδι(Τέλος ανηφόρας) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΌΣ 6 ½ ωρών – μέχρι τις 16.30
51 χλμ. – ΠΕΛΕΤΕ – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 17.45
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα πάρουν σακκούλα με τοπικά προϊόντα, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ, ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΕΛΕΤΑ!

Επίσης όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό dry fit μπλουζάκι του αγώνα, καθώς και τσαντάκι πλάτης! Επίσης θα λάβουν και ένα αναμνηστικό ΈΚΠΛΗΞΗ!!!

Όσοι τερματίσουν θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα!
Έπαθλα θα πάρουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες, αν οι συμμετέχοντες αθλητές φτάσουν τους 60!!! Σε περίπτωση που υπερβούν τον συγκεκριμένο αριθμό, τότε θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες!

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ

Υπάρχουν τα εξής 3 διαφορετικά πακέτα κόστους του αγώνα:

1) 50,00 ευρώ σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το δικό σας όχημα καθόλη την διοργάνωση

2) 60,00 ευρω σε περίπτωση που επιθυμείτε την επιστροφή σας στην εκκίνηση του αγώνα στον Κοσμά της Αρκαδίας όπου θα έχετε αφήσει το όχημα σας – αναχώρηση από Πελετά στις 19.00

3) 70,00 ευρω σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης του αγώνα από την Αθήνα(λεπτομέρειες για την εκδρομή παρατίθονται πιο κάτω)!

Όποιο από τα 3 πακέτα και αν επιλέξετε καλείστε να κάνετε κατάθεση στον λογαριασμό μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μέχρι και την Τετάρτη 22/11/2023, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας (ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΡΩΤΕΙΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤON ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΔΙΟ).

Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 50 7306 3798 547
IBAN: GR 0801 7207 3000 5073 0637 98 547
Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ όπου παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο ή να προσκομίσετε το εν λόγω ποσό, στο Κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 09.00 – 17.00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ. 215 5408840).


ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Προκειμένου να γραφτείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=3459d5c19561dff7ba935531429cd021&l=GR
μέχρι και την Τρίτη 21/11/2023 στις 12.00 το μεσήμερι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές!

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι έχουν Ημιμαραθώνιο κάτω από 2 ½ ώρες και φυσικά τερματισμούς εντός του χρονινού ορίου των διοργανωτών σε μεγαλύτερους, του Ημιμαραθωνίου, αγώνες, μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά! Επίσης καλείστε να έχετε κανει πρόσφατες εξετάσεις και να είστε καλά στην υγεία σας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Κοσμά, επί της πλατείας του Κοσμά – δίπλα στην Ταβέρνα ΄΄Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ΄΄, τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 24/11 από τις 18.00 – 21.00
Σάββατο 25/11 από τις 07.30 – 09.45

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Θα υπάρχει οργανωμένη αυθημερόν εκδρομή από την Αθήνα! Η εν λόγω εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/11/2023, με ώρα αναχώρησης 4.30 πρωινή!

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Μεταξουργείου(μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY)

H επιστροφή θα πραγματοποιηθει την ίδια ημέρα στις 18.30 από την Τοπική Κοινότητα των Πελετών και μετά τις βραβεύσεις των αθλητών! Για το συνολικό κόστος της εκδρομής και του αγώνα, έχουμε αναφερθεί εκτενώς πιο πάνω

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Οι απονομές των νικητών και των νικητριών του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών, περίπου στις 18.00 την ίδια ημέρα!

ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ

Θα μπορείτε να έχετε μαζί σας συνοδό με δικό του όχημα, χωρίς να απαιτείται κάποιο επιπλέον κόστος! Οι συνοδοί σας καλούνται να είναι εναρμονισμένοι με τις υποδείξεις των διοργανωτών και να αναγνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα! Αυτοί είναι:

 • Να μην συνοδεύουν τον αθλητή τους κατά την διάρκεια που τρέχει
 • Ο συνοδός θα μπορεί να περιμένει τον αθλητή που συνοδεύει σε οποιονδήποτε σταθμό του αγώνα, προκειμένου να του συμπαρασταθεί ή να τον βοηθήσει στον ανεφοδιασμό του.
 • Προφανώς απαγορεύεται η μεταφορά κατά την διάρκεια του αγώνα, αθλητή, από όχημα που τον συνοδεύει! Σε περίπτωση που συμβει αυτό και γίνει αντιληπτός, ο αθλητής θα ακυρωθεί από τον αγώνα!
 • Απαγορεύεται η στάθμευση οχήματος υποστηρικτού αθλητή, σε άλλο σημείο πλην των σταθμών του αγώνα, ΕΚΤΌΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ, π.χ. τουαλλέτα ή αδιαθεσία!

ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΕΣΤΙΑΣΗ

Η διοργάνωση δεν εμπλέκεται με την διαμονή σας, εντούτοις μπορούμε να σας προτείνουμε καταλύμματα προκειμένου να μείνετε, είτε την παραμονή του αγώνα, στον Κοσμά Αρκαδίας, είτε μετά τον αγώνα στα Πελετά της Αρκαδίας, ανάλογα με τις διαθέσεις σας! Προφανώς θα μπορούσατε να επιλέξετε να μείνετε είτε στον Κοσμά, είτε στα Πελετά και για τις 2 ημέρες, ανάλογα με την διαθεσή σας, αλλα προφανώς θα πρέπει να εχετε δικό σας όχημα!

Καταλύμματα στον Κοσμά:

 • ΟΥΡΑΝΟΓΕΙΤΩΝ, τηλ. Επικοινωνίας: 698 836 4221
 • ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, τηλ. Επικοινωνίας: 27570 31370
 • ΜΑΛΕΑΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, τηλ. Επικοινωνίας: 27570 31494
 • ΞΕΝΩΝΑΣ ΝΤΟΡΑ, τηλ. Επικοινωνίας: 27570 31376
 • ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ, τηλ. Επικοινωνίας: 697 900 1030
 • KOSMAS STUDIOS, τηλ. Επικοινωνίας: 27570 31483

Καταλύμματα στα Πελετά:

 • ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ, τηλ. Επικοινωνίας: 6974282764
 • Camara, τηλ. Επικοινωνίας: 6907849931
 • Πέτρινο Σπίτι της Angie, τηλ. Επικοινωνίας: 6944589721
 • Πέτρινο Σπίτι – ΑΘηνά, τηλ. Επικοινωνίας: 6974523307
 • Ξενώνας Ζάβαλης: 6932436476
 • Ghis House: 27570 31232
 • MYRTILO: 6944795779

Όσον αφορά την εστίαση σας, κατά την διάρκεια της παραμονής σας, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και καφετέριες, τόσο στον Κοσμά, όσο και στα Πελετά, όπου καλείστε να τα ανακαλύψετε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα κο Παύλο Γορανίτη στα εξής τηλέφωνα: 6955985506/ 6936853165 ή στο email:  lakoniaultrarunning@gmail.com

Σχολιάστε

Facebook
YouTube
el