Ποιοι είμαστε

Το 2018, μια ομάδα κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός συλλόγου, με σκοπό να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της κοινότητας και στον εξωραϊσμό της περιοχής, μέσω συλλογικών δράσεων, συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Έτσι, με την υπ. αριθμ. 2/2018_37-07-2018 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Άστρους, ιδρύθηκε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠOYΛΙΘΡΙΩΤΩΝ «Η ΠΟΛΙΧΝΗ», ο οποίος έχει ως πρωτεύοντες σκοπούς:

  • Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Τ.Κ. Πουλίθρων
  • Την ανάδειξη και διαφύλαξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής
  • Την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης στους κατοίκους των Πουλίθρων.
  • Την υλοποίηση κοινωφελή, εξωραϊστικών, αναπτυξιακών, πολιτιστικών, μορφωτικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών εκδηλώσεων και έργων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση και προαγωγή της τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων.

Αυτή τη στιγμή, ο Σύλλογος απαριθμεί περίπου 40 μέλη, τα οποία ολοένα αυξάνονται με τον καιρό. Καλούμε λοιπόν, κάθε κάτοικο της Τ.Κ Πουλίθρων του Δήμου Ν. Κυνουρίας (που κατοικεί ή κατάγεται από τα Πούλιθρα), κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας στα Πούλιθρα ή κάθε επαγγελματία που δραστηριοποιείται επαγγελματικά και η έδρα της επιχείρησής του υφίσταται και λειτουργεί στα Πούλιθρα, να εγγραφεί στον σύλλογό μας και να συμβάλλει ενεργά στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν, γιατί τα Πούλιθρα, εκτός από ένα υπέροχο μέρος για να ζεις, είναι και ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείς!

Facebook
YouTube
el